Loading
    • 0(232) 464 47 00

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları öncelikle bir ehliyet kursuna kaydolur. Burada görülecek derslerin ardından ise belirlenen koşulların sağlanması ile birlikte sınava girilmesi gerekir. Sınavda başarılı olan adaylar için daha sonra sürücü belgesi başvuru süreci başlar. Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır? Bu sürece ait bir sorudur.

Sürücü belgesi randevusu almak isteyenler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 çağrı merkezini aradıklarında randevu alabilirler. Bunun yanı sıra randevu.nvi.gov.tr web adresi de randevu alınabilecek yerler arasındadır. Randevu alınacağı zaman platformdaki soruların yanıtlanması gerekir.

Sürücü adayı randevu aşamasına geçmeden önce teorik ve pratik aşamalardan oluşan ehliyet sınavından başarılı olmalıdır. Bu sınavlarda başarı gösteremeyen adaylar ehliyet randevusuna başvuru yapamamaktadır.

Ehliyet Randevusu Alma

Sürücü adayı Ehliyet Randevusu Alma işlemleri için öncelikle sisteme giriş yapar. Daha sonra hangi işlemi yapmak istediğini seçer. Adayın hangi ilden ve ilçeden başvurduğunu da işaretlemesi gerekir. Hangi ilçe nüfus müdürlüğünden işlem yapılmak isteniyorsa onun işaretlenmesi icap eder.

Bu işlemlerin ardından ise kişisel bilgiler sekmesi doldurulur. Adayın e-posta adresine gönderilen doğrulama kodu ile birlikte randevu günü belirlenebilir. Ehliyet başvurusu yapan adayların bir ücret de yatırması gerekir. Ödeme işlemleri için; anlaşmalı bankalar, vergi daireleri, gelir idaresi internet vergi dairesi üzerinden hareket edilebilir. Ehliyet randevusu alan adayın yetkili merciye geldiğinde yanında olması gereken evraklardan biri de ödeme dekontudur.

Ehliyet Randevusu Gerekli Belgeler

Ehliyet almak isteyen adaylar sürücü kursunda eğitim aldıktan sonra sınavlara girer. Bu sınavlarda barajın geçilmesi ehliyet alma hakkının kazanılmasına imkân tanır. Ehliyet alma hakkını kazanan adayların öncelikle ehliyet randevusu alması gerekecektir. Ehliyet Randevusu Gerekli Belgeler eksiksiz ve tam olarak teslim edilmelidir.

Ehliyet randevusu alındıktan sonra ise sürücü adayı bazı belgeleri hazır etmelidir. Bu belgeler aşağıdaki gibidir:

* Sürücü adayı kimlik belgesi,
* Sürücü sertifikası,
* Öğrenim belgesi,
* Sürücüye ait sağlık raporu,
* Sürücü belgesi harç bedeli,
* Bir adet biyometrik fotoğraf,
* Kan grubu bilgisi,
* Adli sicil kaydı belgesi.

Sürücü adayının alması gereken sağlık raporu için devlet hastanesine ya da özel kuruluşlara gitmek gerekir. Dahiliye doktoru ve göz doktoru tarafından muayene edilen sürücü adayına koşulları sağlaması durumunda ise sağlık raporu verilir.

Ehliyet randevusu alındıktan sonra onaylanma sürecinde sürücü adayının mail adresine bir onaylama maili gönderilmesi gerekir. Onay linki tıklandıktan sonra ise tarih ve saat seçimi yapılmak sureti ile bir randevu günü belirlenebilmektedir.

paylaş
5,0 Puan
1 kişi puan verdi
Alsancak Sürücü Kursu

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

Yorum Yapın

Adınız Soyadınız *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu