Loading
    • 0(232) 464 47 00

Yeni ehliyet alacak olanların yanı sıra ehliyetlerini yenileyecek olanların da bazı belgelere gereksinimi vardır. Bu evraklar arasında yer alan sağlık raporu çeşitli sağlık kuruluşlarından alınabilir. Sağlık raporu almak isteyenlerin başvuru sırasında gözlük ya da lens kullanıyorlar ise kullandıkları gereçleri de mutlaka yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Bunun yanı sıra e-devlet üzerinden yapılan başvurular sırasında sağlık raporu alınacağı zaman kullanılacak olan kişisel sağlık bilgileri için form oluşturulabilir. Bu noktada önemli olan ise verilen bilgilerin eksiksiz ve tam olmasının yanı sıra doğru olmasıdır. Ehliyet için sağlık raporu çeşitli kuruluşlardan alınabilmektedir. Ehliyet Alırken Sağlık Raporu İçin Nereye Başvurulmalıdır? Ehliyet alırken veya ehliyeti yenilerken sağlık raporu alınması zorunludur. Bu rapor aracılığı ile sürücünün araç kullanma konusunda bir engelinin olmadığı beyan edilmiş olur. Başvuru sahibi e-devlet aracılığı ile sağlık bilgi formu oluşturabilir. Bu form aracılığı ile de çeşitli sağlık kuruluşlarına başvuru yaparak sağlık raporunu temin edebilir.

Bu konuda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da girilen bilgilerin doğruluğudur. Ayrıca sürücü gözlük gibi araçlar kullandığında ve bunu beyan ettiğinde sağlık raporu almak için gittiğinde yanında mutlaka gözlüğü de bulunması gerekmektedir.

Ehliyet yenileyebilmenin koşullarından biri olan sağlık raporu sürücülerin temin etmesi gereken evraklar arasında yer alır. Bunun yanı sıra yeni ehliyet alacak olanların ya da ehliyetini kaybedenlerin de sürücü sağlık raporuna ihtiyacı vardır. Sağlık raporu alabilmek için çeşitli kuruluşlara müracaat edilebilir.

Yapılan yeni düzenlemeler kapsamında sürücülerin sağlık raporu olmadan ehliyetlerini yenilemesi ya da ehliyet alması mümkün değildir. Aile sağlığı merkezinde yapılan muayenede hekim bir sorun görmediği takdirde sağlık raporunu verebilir. Hekimin bir problem olduğunu düşünmesi durumunda ise uzman bir doktora sürücüyü yönlendirmesi söz konusu olmaktadır.

Bu tür bir durum ortaya çıktığında aile hekimi ve uzman doktor sağlık raporunda birlikte imza atmak sureti ile hareket eder. Kişinin sağlık problemi tedavi edilmesi söz konusu ise öncelikle tedavi gerçekleştikten sonra yeniden değerlendirilmekte ve koşullar sağlanıyorsa sağlık raporu olumlu olarak verilebilmektedir.

* Devlet hastaneleri
* Üniversite hastaneleri
* Özel tıp merkezleri
* Özel poliklinikler
* Aile sağlığı merkezleri

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin ya da yeni ehliyet alacakların sürücü belgesi alabilmesi için sağlıklı olması gerekir. Bu durumu belgeleyen sağlık raporu sürücünün görme, işitme ya da farklı bir konuda problemi olup olmadığını ifade eder.

Sürücüde araç kullanma konusunda herhangi bir kusur varsa bu durum sağlık raporuna yansıyacağından hekim kontrolü sırasında bu durum açıklığa kavuşur. Ehliyet için sağlık raporu çıkarma işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılabilir.

Yeni ehliyet alacak olan sürücü adayları öncelikle Nüfus Müdürlüğü’ne başvurmak zorundadır. Ayrıca yatırılması gereken harçların da unutulmaması gerekir. Yeni ehliyet alacak kişilerden biyometrik fotoğraf, sağlık raporu gibi çeşitli belgeler de istenmektedir.

Kişinin kronik bir rahatsızlığı olmaması durumunda Aile Hekimi aracılığı ile sağlık raporuna sahip olabilmesi mümkün olmaktadır. Bunun yanı sıra kronik rahatsızlığı olanların Aile Hakimliği’nden rapor alması söz konusu olmamaktadır. Bu durumda devlet hastanesi ya da özel hastane aracılığı ile rapor alınması gerekir.

paylaş
5,0 Puan
1 kişi puan verdi
Alsancak Sürücü Kursu

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

Yorum Yapın

Adınız Soyadınız *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu