Loading
    • 0(232) 464 47 00

A1 Sınıfı Ehliyet Silindir hacmi (Motor gücü) 125 CC (santimetreküp) geçmeyen, 11 kw (kilovat) değerini geçmeyen 2 tekerlekli motosikletler için verilen ehliyet türüdür. 3 Tekerlekli motosikletler için güç 15 kw olarak sınırlandırılmıştır.

A1 Ehliyet Nedir?

A1 Ehliyet, motosiklet kullanmayı amaçlayan bireyler için tasarlanmış özel bir ehliyet türüdür. Bu ehliyet, genellikle belirli bir motor hacmine veya güce sahip motosikletleri kullanma yetkisi verir ve motosiklet kullanıcılarının yola çıkmadan önce sahip olması gereken temel bir belgedir. A1 Ehliyet, motosiklet sürüş becerilerinin yanı sıra trafik kuralları, güvenli sürüş teknikleri ve acil durum prosedürleri hakkında temel bilgileri de kapsar.

Günümüzde motosiklet ehliyeti kategorileri, sürücülerin ihtiyaçlarına ve güvenlik standartlarına daha iyi uyum sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. A1 Ehliyet, genellikle küçük ve orta büyüklükteki motosikletler için idealdir ve genç sürücüler arasında popüler bir seçenektir. Bu ehliyet türü, motosiklet kullanımının temellerini öğrenmek ve trafiğe güvenle çıkmak isteyen yeni başlayanlar için mükemmel bir başlangıç noktası sunar.

A1 sınıfı ehliyet için gerekli belgeler nelerdir?

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

  • Öğrenim durumunuzu belirten bir belge veya diplomanız

  • 6 Adet biometrik fotoğraf
  • Sağlık raporu
  • Sabıka kaydı

A1 sınıfı ehliyet nasıl alınır?

  • Belgelerinizi hazırlamadan evvel öncelikle sürücü kursumuzla görüşmelisiniz. Sürücü kursumuzun vereceği teorik eğitimlere alınır. Eğitimler sonunda merkezi olarak Ehliyet sınavları yapılmaktadır. 
  • 50 soru sorulur. Her soru 2 puandır. En yüksek puan 100’dür.
  • 35 Doğru cevap vermek gerekir. Yanlışlar doğruyu götürmez.
  • Bu sınava katılıp 70 puan almalısınız.
  • Sınav 1 saat sürer.
  • 14 Saat direksiyon dersi alınır.

A1 sınıfı ehliyet alma şartları nelerdir?

En az ilkokul mezunu olmak gerekir. Fakat ilkokul mezunu olamayanlar halk eğitim merkezlerinde açılan eğitimlere katılarak da alacakları belgelerle ehliyet için başvuru yapabilir.16 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. 

Not: A1 Sınıfı belgesi olan sürücülerin M sınıfı araçları da kullanabilmektedirler.

A Sınıfı Ehliyet Çeşitleri

A sınıfı ehliyet, motosiklet kullanımı için gerekli olan ve farklı motor gücü ve hacimlerine göre kategorilere ayrılan bir ehliyet türüdür. Aşağıda A sınıfı ehliyetin çeşitleri ve özellikleri başlıklar halinde listelenmiştir:

1. A1 Ehliyet

Motor Hacmi: A1 ehliyeti, genellikle 125 cc'ye kadar motor hacmine sahip motosikletleri kullanma izni verir.
Yaş Sınırı: Bu ehliyet türü için minimum yaş sınırı genellikle 16'dır.
Uygunluk: A1 ehliyeti, küçük motorlu motosikletler ve hafif scooter'lar için idealdir. Bu kategori, genç sürücüler ve motosiklet kullanmaya yeni başlayanlar için uygundur.

2. A2 Ehliyet

Motor Gücü: A2 ehliyeti, 35 kW'a kadar motor gücüne sahip motosikletleri kullanma yetkisi verir. Bu kategori, A1'e göre daha güçlü motosikletleri kapsar.
Yaş Sınırı: A2 ehliyeti için genellikle minimum 18 yaş şartı bulunmaktadır.
Uygunluk: Orta seviye motor gücüne sahip motosikletler için tasarlanmıştır. Bu ehliyet, biraz deneyimi olan ve daha güçlü bir motosiklet kullanmak isteyen sürücüler için uygundur.

3. A Ehliyet

Motor Gücü ve Hacmi: A ehliyeti, motor gücü veya hacmi bakımından herhangi bir sınırlama olmaksızın her türlü motosikleti kullanma yetkisi sağlar.
Yaş Sınırı: Bu ehliyet türü için genellikle 24 yaşından itibaren başvurulabilir veya 2 yıllık A2 ehliyetine sahip olunduktan sonra 20 yaşında A sınıfına geçiş yapılabilir.
Uygunluk: A ehliyeti, yüksek performanslı motosikletler dahil olmak üzere tüm motosiklet türlerini kullanmak isteyen deneyimli sürücüler için uygundur.

Her bir ehliyet kategorisi, sürücülerin motosiklet kullanım becerilerine ve deneyimlerine göre farklı ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmıştır. Bu ehliyet türleri, sürücülerin güvenli ve yasal bir şekilde motosiklet kullanmalarını sağlamak için belirli sınavlardan ve değerlendirmelerden geçmelerini gerektirir.
 

İzmir A Sınıfı Ehliyet Kursu

A sınıfı için ehliyet almak istiyorsanız İzmir Alsancak bölgesinde yer alan ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. izmir'de ehliyet kursu olarak uzun süredir faaliyet göstermekte ve son derece etkili eğitimler ile öğrencilerimizin kısa sürede ehliyetlerini almasını sağlamaktayız. Bizlerden daha detaylı bilgi almak için iletişim veya ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

paylaş
5,0 Puan
1 kişi puan verdi
Alsancak Sürücü Kursu

Bu yazıya daha önce hiç puan verilmedi. İlk Puanı siz verin!

Yorum Yapın

Adınız Soyadınız *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu